60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 ļoti lieli kartupeļi2 ĒKsviests120 mlpiens pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari3 saujassarīvēts siers3 ĒKsakapāti pētersīļi2 ĒKsakapāti lociņi
Sagatavošana
1
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
2
Kartupeļus nomazgā, bet nemizo, sadursta ar dakšiņu un ieliek lielā katlā ar ūdeni. Vāra, līdz tie ir mīksti – apmēram 20 minūtes. Pēc tam kartupeļus nokāš un atdzesē.
3
Pienu un sviestu uzsilda. Kartupeļus pārgriež uz pusēm un izgrebj tiem mīkstumu. Kartupeļu mīkstumu saliek bļodā, pievieno piena un sviesta masu, sāli un piparus un 2/3 no nepieciešamā siera, kā arī lociņus un pētersīļus. Visu kārtīgi samaisa.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.
5
Izgrebtās kartupeļu pusītes saliek uz cepamās pannas un saliek tajā pagatavoto pildījumu. Tad sapildītos kartupeļus pārkaisa ar atlikušo sieru.
6
Kartupeļus liek cepeškrāsnī un cep tik ilgi, līdz virskārta apbrūnējusi (5-10 minūtes).
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit