Foto: Shutterstock
Burvīga un kārdinoša kartupeļu rulete, kas pildīta ar apceptiem dārzeņiem. Pildījumu vari gatavot ļoti dažādu, atkarībā no sezonas. Tie var būt arī spināti, sēnes, kāposti un citi dārzeņi.
75Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KARTUPEĻU MĪKLAI:500 gkartupeļi60 gsviests (kausēts) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari šķipsnamuskatrieksts2 olu dzeltenumi (papildu dzeltenums ruletes apsmērēšanai)150 gmilti PILDĪJUMAM:2 burkāni1 neliela selerijas sakne1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 ĒKkapāti pētersīļu zaļumi50 gsviests1 ĒKeļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari šķipsnaķimenes

Sagatavošana

1

Nomizo kartupeļus un vāra mīkstus. Gatavus kartupeļus nokāš un saspiež biezputrā, pievienojot sviestu, pēc garšas sāli, svaigi maltus melnos piparus un pierīvē nedaudz muskatrieksta. Kad biezputra nedaudz atdzisusi, iemaisa olu dzeltenumus un miltus.

2

Gatavo dārzeņu pildījumu. Nomizo un skaidiņās sarīvē vai mazos gabaliņos sagriež burkānu un selerijas sakni. Smalki sagriež sīpolu un ķiplokus. Sakapā pētersīļa zaļumus.

3

Karsē pannu ar sviestu un eļļu. Vispirms apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, tad pievieno burkānus un selerijas, pēdējos pievieno ķiplokus un pētersīļu zaļumus. Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Uz darba virsmas uzklāj cepamo papīru, to apkaisa ar miltiem. Uz sagatavotā papīra izrullē kartupeļu mīklu apmēram puscentimetru biezu. Virsū klāj apceptos dārzeņus. Cieši satin ruleti.

5

Ar papīra palīdzību ruleti pārceļ uz ietaukotas cepamās plāts. Ruletes virsmu apsmērē ar sakultu olu, apkaisa ar ķimenēm un liek karstā cepeškrāsnī.

6

Cep apmēram 20 minūtes, līdz rulete kļuvusi zeltaini brūna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!