Foto: Shutterstock
Izcili krēmīgs un gards kartupeļu šķēlīšu sacepums ar gailenēm un siera virskārtu. Pasniedz tāpat vai kopā ar svaigajiem salātiem.
120Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
600 ggailenes2 ĒKsviests1.3 kgkartupeļi300 mlsaldais krējums300 mlpiens1.5 TKsāls šķipsnasvaigi malti pipari šķipsnarīvēts muskatrieksts3 saujaslabi kūstošs siers

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Uzkarsē pannu un izkausē tajā sviestu. Notīrītas un smalkāk sagrieztas gailenes apcep sviestā aptuveni 8 minūtes, līdz tās brūnas.

3

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, vislabāk ar mandolīnu. Šķēlītes liek katliņā, pārlej ar pienu, saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Karsē, līdz uzmet pirmo burbuli.

4

Pēc tam ar putu karotes palīdzību pusi no kartupeļiem saliek cepamtraukā, vienmērīgi izkārtojot pa pamatni. Pār kartupeļu šķēlītēm uzber apceptās gailenes.

5

Virsū izkārto atlikušos kartupeļus un visu pārlej ar saldā krējuma mērci, kas atlikusi katliņā. Beigās pārkaisa ar sieru.

6

Cepamtrauku liek cepeškrāsnī uz vidējām restītēm un cep 45-55 minūtes. Kad gatavs, ļauj 10 minūtes atdzist.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!