Kartupeļu sacepums ar meža sēnēm

Kartupeļu sacepums ar meža sēnēm
Foto: DELFI
Sastāvdaļas:
50 g
sviests
400 ml
piens
1 ĒK
milti
2 saujas
sēnes
pēc garšas
sāls, pipari
6 porcijas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lielākais darbs – atrast īsto mežu, kur sēnes aug. Bet pēc garākas pastaigas svaigā gaisā var iepriecināt saimi ar sātīgu kartupeļu sacepumu.

Gatavo mērci:

Pannā izkausē apmēram 3 ēdamkarotes sviesta un uz lēnas uguns šajā sviestā sautē smalki sagrieztus sīpolus – līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi (aptuveni 5 minūtes).

Pievieno pannas saturam miltus, turpinot karsēt, samaisa, tad pielej saldo krējumu un pienu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Maisot karsē, līdz mērce sabiezē. Jāuzmanās, lai liesma nav pārāk karsta un mērce nepiedeg.

Kad mērce sabiezējusi, noņem pannu no uguns.

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ripiņās.

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu, kurā izkārto pusi kartupeļu ripiņu. Pārlej ar pusi mērces un pārber ar sēnēm – var izmantot ceptas bekas un gailenes, arī šampinjoni derēs, ja nav gadījies labs sēņošanas pārgājiens. Šajā reizē mēs izmantojām iepriekš uzvārītas un pēc tam sīkāk sagrieztas bērzlapes.

Virs sēnēm kārto atlikušos kartupeļus un pārlej ar atlikušo mērci. Ja palicis vēl nedaudz sēņu, tās var pārkaisīt.

Pārsedz cepamtrauku ar foliju, liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos apmēram 40 minūtes.

Kad šis laiks pagājis, foliju noņem un turpina cept vēl aptuveni tikpat ilgu laiku, līdz kartupeļi ir mīksti un apvilkušies ar kraukšķīgu garoziņu. Ja kādā mirklī šķiet, ka virskārta ir par sausu, var uzlikt dažas sviesta piciņas (tuvāk cepšanās laika beigām).

Bauda ar dārzeņu salātiem. Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka