Foto: Shutterstock
Vasarīgi kartupeļu salāti, kurus pasniegt grila vakarā vai vieglās pusdienu uzkodās.
60Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gkartupeļi2 selerijas kāti4 ĒKsagriezti loki100 mlskābs krējums1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sālsūdenī novāra kartupeļus ar visām mizām, līdz tie mīksti. Tikmēr smalki sagriež lokus un seleriju kātus.

2

Kad kartupeļi gatavi, tiem ļauj nedaudz atdzist, apmēram 15 minūtes. Pēc tam kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos (bet ne pārāk smalkos).

3

Bļodā sajauc skābu krējumu ar olīveļļu, pievieno selerijas un lielāko daļu lokus (daļu noglabājot salātu greznošanai), sāli pēc garšas, izmaisa.

4

Pēdējos iecilā sagrieztos kartupeļus.

5

Pasniedz, pa virsu berot lociņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!