Foto: Vida Press

Gana pīrāgs jeb Shepherd's pie ir tradicionāls angļu ēdiens, kas tiek gatavots no maltās gaļas un kartupeļu biezeņa. Ja vēl ne reizi nav mēģināts, noteikti iesakām pagatavot šo sātīgo sacepumu! Šajā receptē tiek izmantota jēra gaļa, tomēr to var gatavot arī ar citu gaļu.

90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKaugu eļļa1 mizots un kubiņos sagriezts sīpols2 sakapātas ķiploka daiviņas2 kubiņos sagriezti burkāni400 gmalta jēra gaļa300 mlkarsts buljons1 ĒKkečups vai tomātu pasta1 TKkaltēts oregano vai timiāns1 kgmizoti kartupeļi5 ĒKpiens piciņa sviesta3 TKangļu sinepes

Sagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsē eļļu un pievieno sīpolu, kuru 5 minūtes cep uz lēnas uguns. Pēc tam pievieno ķiplokus un burkānus un cep vēl piecas minūtes. Palielina liesmu un pievieno malto gaļu, kuru gatavošanas laikā ar koka karoti vai lāpstiņu maisa, līdz gaļa kļūst brūna.

2

Pannas saturam pievieno buljonu, kečupu vai tomātu pastu, garšaugus un garšvielas. Uzliek vāku un sautē aptuveni 30 minūtes, līdz izveidojas bieza mērce. Ja tā kļūst par sausu vai biezu, pievieno vēl buljonu vai ūdeni.

3

Paralēli sagatavo piedevas: kartupeļus ieliek katlā ar sālsūdeni, karsē līdz ūdens sāk vārīties un vāra 15 – 20 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Nokāš kartupeļiem ūdeni un pievieno pienu, sagaida līdz piens sāk vārīties, pievieno sviestu, sinepes un garšvielas un kārtīgi samīca.

4

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Vispirms lielā karstumizturīgā traukā vai cepamajā veidnē liek jēra gaļas maisījumu. Virs gaļas liek kartupeļu biezeni, veidojot nelielus uzkalniņus. Pīrāgu 30 minūtes cep cepeškrāsnī, līdz tas kļūst zeltains un sāk burbuļot.

Padoms: Lai ietaupītu laiku, sarūpē vairāk maltās gaļas maisījuma, kuru varēsi izmantot citā ēdienreizē - kopā ar pastu vai gatavojot vēl vienu gana pīrāgu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!