Foto: Shutterstock
Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.
100Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 ĒKolīveļļa1 sīpols2 ķiploka daiviņas500 gliellopa maltā gaļa5 kartupeļi (nomizoti un sagriezti šķēlītēs) sāls pipari500 mlpiens3 olas PIEDERUMI: cepamais trauks

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Pannā uzkarsē olīveļļu un saber tajā sasmalcinātu sīpolu un saspiestas ķiploku daiviņas. Sastāvdaļas apcep dažas minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pēc tam pievieno malto gaļu un sāli un piparus pēc garšas. Gaļu apcep dažas minūtes, līdz tā apbrūnējusi. Pannu ar gaļu noliek maliņā.

3

Ņem cepamo trauku, kurā tiks cepts sacepums, un ietauko. Izkārto tajā kartupeļu šķēlītes, lai pamatne būtu nosegta. Kartupeļu šķēlītes apkaisa ar sāli.

4

Pēc tam virs kartupeļiem saliek apcepto malto gaļu. Maltajai gaļai pa virsu izkārto atlikušās kartupeļu šķēlītes un nedaudz pārkaisa sāli.

5

Bļodā sakuļ pienu ar olām. Iegūto masu pārlej pāri kārtās saliktajam sacepumam. Cepamo trauku apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī. Sacepumu cep 45 minūtes, līdz kartupeļi kļuvuši mīksti.

6

Pēc tam cepamajam traukam noņem foliju un sacepumu cep vēl 25-30 minūtes.

7

Kad sacepums gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist. Pēc tam griež gabaliņos un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!