Ķiploku mērce ar olu - stiprā piedeva gaļas ēdieniem.
Ķiplokus (5 galviņas) notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

Pieliek sāli un maisa, kamēr masa kļūst spīdīga.

Tad pievieno olu dzeltenumus un sāk pievienot eļļu.

Sākumā eļļu liek pa karotei, lai masa uzreiz nesaiet kunkulī un tad pakāpeniski pielej visu.

Tad seko citrona sula un cukurs.

Kad visas sastāvdaļas pievienotas un masa rūpīgi samaisīta, liek burciņā un glabā ledusskapī.

Šis šķovējums ir stiprs tādēļ jāēd plānā kārtiņā vai nu uz maizes vai arī var pie gaļas ēdieniem.


Iesūtīja:
Rudis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!