Foto: Shutterstock
Ķirbju ķīselis īpaši gards, ja pasniedz ar dzērveņu mērci.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gķirbji75 gsviests250 gpiens80 gcukurs30 gkartupeļu milti1 paciņa vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Ķirbi nomizo, izņem sēklotni, tad sarīvē un izkausētā sviestā uz lēnas uguns sautē mīkstu. Izsautēto ķirbi izberž caur sietu vai sablendē, pielej uzkarsētu pienu, pievieno cukuru, vanilīnu, uzvāra.

2

Kad uzvārījies pievieno aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un uzvāra. Ķīseli lej dziļajos šķīvjos un atdzesē. Pasniedz ar dzērveņu mērci.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!