Foto: Shutterstock
Pikanta ķirbju krēmzupa ar garnelēm.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gķirbji1 sīpols2 ĒKaugu eļļa700 gdārzeņu buljons150 ggarneles150 gsaldais krējums sāls melnie pipari1 šķipsnacukurs sīpolloki ķiploka daiviņas pēc garšasbaltmaizes grauzdiņi

Sagatavošana

1

Ķirbja mīkstumu sagriež kubiņos, sīpolu nomizo un sīki sagriež.

2

Katliņā uzkarsē ēdamkaroti augu eļļas un apcep sīpolus, pievieno ķirbjus un viegli apcep.

3

Pievieno buljonu un zem vāka vāra apmēram 20 minūtes.

4

Garneles noskalo un nosusina.

5

Čili izņem sēklas un sagriež sīkās strēmelītes.

6

Pannā uzkarsē atlikušo eļļu, apcep sasmalcinātus ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi, pievieno garneles, sāli, piparus un izkarsē garneles aptuveni 1-2 minūtes.

7

Katliņa saturu sablendē, pievieno saldo krējumu un uzvāra, pievieno sāli, cukuru un piparus pēc garšas.

8

Zupu lej šķīvjos, virsū liek garneles, rotā ar maizes grauzdiņiem un sīki sakapātiem zaļumiem.

Iesūtīja:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!