Foto: Shutterstock
Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 sīpoli1 liela ķirbja šķēle1 lūdens2 buljona kubiņi3 melnie pipari200 mlsaldais krējums4 tomāti

Sagatavošana

1

Katliņā lielos gabalos iegriež no mizām attīrītu sīpolu un ķirbi. Uzlej tik daudz ūdeni, lai dārzeņi būtu tik tikko nosegti. Strauji uzvāra, pievieno buljona kubiņus, piparus un turpina vārīt apmēram 10 minūtes, līdz ķirbji un sīpoli mīksti.

2

Kamēr dārzeņi vārās, nomazgā un sagriež gabaliņos tomātus.

3

Ķirbju katlu noņem no uguns un ļauj zupai nedaudz atdzesēties. Dārzeņus nokāš, šķidrumu saglabājot. Tad ķirbjus un sīpolus sablendē gludā, vienmērīgā konsistencē. Zupai pievieno saldo krējumu un nedaudz buljonu, līdz iegūst vēlamo krēmzupas biezumu, sablendē.

4

Liek katlu uz uguns un vēlreiz uzvāra, līdz uzsit burbuli. Pasniedz, katrā šķīvī liekot sagrieztos tomātus.

Zupu pēc izvēles var papildināt arī ar zaļumiem, lociņiem, ķirbju sēkliņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!