Foto: Privātais arhīvs
Vasara pilnbriedā, jāsteidz pildīt ledusskapis, pagrabs un pieliekamais ar dažādiem krājumiem ziemai, piemēram, ar klasiskajiem gurķu salātiem ziemai no Latgales!

Es biju pilnīgi pārliecināta, ka manam vīram Latgales salāti negaršo. Taču es kļūdījos. Atvērusi viesos iegūto burciņu, dzirdēju atzinības pilnus vārdus un pavadošo tekstu, ka man ar' tādi būtu jāpagatavo. Nu labi, ja jau jāpagatavo, tad jāpagatavo. Gurķi pagādāti, sīpoli ar' un ar šampānieti un klačām par dzīvi gatavoju salātus ziemai!

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kggurķi400 gsīpoli100 gdilles1.5 ĒKsāls2 ĒKcukurs4.5 ĒKetiķis (9%)10 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pēc tam notīra un sagriež pusripiņās sīpolus.Sakapā dilles un visu kopā kārtīgi samaisa.

2

Tad pievieno 2 ēdamkarotes cukura, pusotru ēdamkaroti sāls, 4-5 ēdamkarotes galda etiķa un 10 ēdamkarotes eļļas. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz kādām 3-4 stundām marinēties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā gribētos.

3

Pēc 3-4 stundām gurķus sapilda iepriekš izkarsētās burkās. Stingri piespiež un pa virsu uzlej atlikušo marinādi.

4

Uzkarsē katlā ūdeni līdz kādiem 80-90 grādiem, liek burkas ar viegli pieskrūvētiem vāciņiem un pasterizē kādas 15-20 minūtes. Pēc tam aizgriež kārtīgi vāciņus, liek dzesēties. Pēc tam uzglabā ledusskapī.

Nu, lūk, Latgales salāti gatavi. Tagad tik jāgaida ziema!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!