Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ikvienu svētku galdu izrotās šokolādes deserta suflē. Tas ir ļoti maigs un gaisīgs, to ir vieglāk izcept nekā pasniegt. Ēdājiem jābūt ļoti disciplinētiem un līdzko suflē ir galdā, tas ir jāēd, jo tam atdziestot, tas saplok.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
50 gsviests (papildu sviests formiņu sagatavošanai)2 ĒKcukurs300 mlpiens50 gmilti200 gšokolāde vaniļas ekstrakts4 lielas olas pūdercukurs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 190°C. Sagatavo suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar sviestu, pēc tam tās bagātīgi izkaisa ar cukuru, lieko izberot laukā. Formiņas liek uz cepamās plāts.

2

Nelielā katliņā sasilda pienu. Salauž šokolādi gabaliņos. Atdala olām dzeltenumus no baltumiem.

3

Mērces katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus, izmaisa, veidojot gludu mērci. Pamazām pievieno siltu pienu, turpinot nepārtraukti maisīt. Katru reizi ļauj pienam uzvārīties. Kad pēdējā piena porcija pievienota, to uzvāra un uz nelielas uguns karsē apmēram divas minūtes.

4

Noņem katliņu no uguns. Iemaisa šokolādes gabaliņus un dažus pilienus vaniļas ekstraktu. Ļauj apmēram 10 minūtes atpūsties, tad iemaisa olu dzeltenumus.

5

Olu baltumus sakuļ stīvās putās, pievieno pa daļām cukuru (vienā reizē vienu ēdamkaroti), turpinot kult, līdz veidojas spīdīgi, biezi olbaltumi.

6

Sakultos baltumus iemaisa šokolādes mērcē. Vispirms iemaisa nelielu daudzumu, pēc tam iecilā pārējos baltumus. Sadala mīklu pa trauciņiem. Ar nazi novelk pāri trauciņam, nolīdzinot virsmu, un gar formiņas sāniem, atbrīvojot mīklu no formas sienām.

7

Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15-20 minūtes, līdz suflē pacēlies un izcepies. Krāsns durtiņas šajā laikā nedrīkst virināt! Suflē apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!