Brīvdienās un svētkos varam atļauties našķēties vairāk, un šādām reizēm lieliski piestāvēs klasiskās beļģu vafeles, kas savu izcilo garšu vēl jo vairāk pierādīs kombinācijā ar saldējuma bumbu, vaniļas mērci un svaigām ogām. Nesakiet, ka nebrīdinājām - papildporcija garantēta!
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 gab.olas180 gsviests350 mlpiens70 gcukurs0.5 TKsāls1 TKvaniļas cukurs3 TKcepamais pulveris6 ĒKkviešu milti PASNIEGŠANAI: karameļu mērce saldējums svaigas ogas

Sagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu.

2

Blenderī liek olas, iepriekš izkausētu sviestu, pienu un sakuļ. Pēc tam pievieno sausās sastāvdaļas - cukura, sāli, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un vismaz 5 ēdamkarotes miltus. Turpina blendēt. Pēc nepieciešamības pievieno vēl miltus.

3

Īsi pirms beigām pievieno rumu, kas vafelēm piešķirs papildu aromātu.

4

Visu kuļ, līdz izveidojas mīkla skābā krējuma konsistencē.

5

Sakarsē vafeļu pannu un ķeras pie cepšanas - katru vafeli cep aptuveni 1 minūti, līdz māju piepilda kārdinoši salda smarža.

Pasniedz ar karameļu mērci, ogām un/vai saldējumu. Var pārkaisīt arī ar pūdercukuru un pasniegt ar ogu mērci vai izkausētu šokolādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!