Foto: Shutterstock
Zeltainas pankūkas ar sulīgu un sātīgu maltās gaļas pildījumu ir daudzu iecienīts ēdiens, ar ko var mieloties gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās. Mājās gatavotas tās garšos daudz labāk, nekā veikalā pirktās. It īpaši, ja aizdarīsi pankūkas ar karoti skāba krējuma.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

120 gmilti350 mlpiens2 gab.olas2 šķipsnassāls1 TKcukurs eļļa, cepšanai PILDĪJUMAM:500 gmaltā gaļa1 gab.sīpols4 gab.ķiploki, daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari, malti

Sagatavošana

1

Miltus izsijā lielā bļodā un pievieno sāli. Tad pievieno olu, pienu un iemaisa miltu masā, lai mīklā neveidotos kunkuļi (šeit lielisks palīgs būs putojamā slotiņa). Mīklai jābut šķidra krējuma konsistencē. Ja šķiet, ka tā ir pārāk bieza, pievieno un rūpīgi iemaisa nedaudz ūdens.

2

Mīklai ļauj "nogatavoties" aptuveni pusstundu.

3

Pannā uzkarsē nelielu daudzumu eļļas. Kad panna ir karsta, lej tajā nelielu porciju pankūku mīklu, iztecinot to plānā kārtiņā pa pannas virsmu, lai pankūkas būtu plānas.

4

Cep tik ilgi, līdz pankūkas apakšējā puse ir viegli zeltaina, pēc tam ar koka lāpstiņu vai virtuves paletes nazi (gara, šaura virtuves lāpstiņa) pankūku griež otrādi un cep vēl 1– 2 minūtes.

Turpina, līdz beidzas mīkla.

Gatavo pildījumu

::recepte::

Sīpolu nomizo, sagriež palielos gabalos. Ķiplokus nomizo.

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2–3 minūtēm pievieno malto gaļu un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept, tad pievieno, sāli, piparus un cep vēl 3–4 minūtes. Ja gaļu sāk "raut klāt" pie pannas, pievieno nedaudz ūdens.

Pannas saturu samaļ ar gaļas maļamo mašīnu, samaļ arī ķiplokus. Pildījumu samaisa, – tam jābūt sulīgam un mitram. Pagaršo, vai pietiek sāls.

Pilda pankūkas – plāno pankūku liek uz šķīvja un tai pa vidu saliek aptuveni ceturtdaļu no pagatavotā pildījuma. Pankūku aizloka kabatiņas formā. Tāpat aizpilda pārējās un apcep pāris minūtes no katras puses pannā uzkarsētā eļļā, līdz pankūkas ir zeltainas.

::!recepte::

Pasniedz ar krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!