Foto: Shutterstock
Paaudzēs pārbaudīta plāno pankūku recepte

Olu sakuļ ar cukuru, sāli un sarīvētu citrona miziņu, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, ber bļodā izsijātos miltos un samaisa.

Pievieno atlikušo pienu un izkausētu sviestu, samaisa viendabīgi šķidru (līstošu) mīklu un atstāj 25—30 minūtes, lai milti uzbriestu.

Čuguna pannu (16—18 cm diametrā) sakarsē, pārziež ar kausētu sviestu vai margarīnu.

Mīklu ar zupas kausu lej uz pannas vienā malā un, pannu pagrozot, ļauj mīklai notecēt plāna kārtiņā (2 mm) pār visu pannu. Kad pankūkas apakšējā puse ir apcepusies, to ar pankūku nazi apvērš un apcep otru pusi.

Pēc tam pankūku pārloka uz pusēm vai saloka četrām kārtām.

Pankūkas liek lēzenā traukā pamīšus un pasniedz ar ievārījumu, tēju vai kafiju.

Recepte no grāmatas "Latviešu ēdieni" (N. Masiļūne, A. Pasopa, Rīga, 1986)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!