Foto: Shutterstock
Gardas un "olīgas" klimpas, ko pievienot gan buljona zupām, gan piena zupām, gan saldajiem ogu desertiem.

Sastāvdaļas norādītas 5 litriem klimpu zupas. Ja zupas katls mazāks, tad nepieciešamo daudzumu samazina uz pusi.

25Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 gab.olas50 mlūdens cukurs sāls milti piens

Sagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru un sāli. Pievieno aptuveni 50 mililitrus ūdens un samaisa. Tad pievieno miltus, lai mīkla biezāka kā pankūkām, labi izkuļ, lai nav kunkuļu.

2

Atšķaida ar pienu vai ūdeni, lai ir mīksta mīkla, bet ne tekoša.

3

Mīklu ar tējkaroti liek vārošā virumā. Klimpas gatavas, kad uzpeld.

Ja klimpas vispirms izvāra ūdenī un tad liek zupā, tad klimpu zupa iznāk dzidra un pēc smalkās modes. Ja vāra pa tiešo, klimpu zupa ir nedaudz tumīga un duļķaina.

Tāpat vāra visas citas augļu-ogu klimpu zupas: zemeņu, aveņu, upeņu, rabarberu, ābolu, bumbieru.

Iesūtīja: Pirtnieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!