Klasiskās itāliešu receptes salīdzinoši ātrais variants.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 sīpoli3 ĒKmilti2 ķiploku daiviņas60 gsviests500 gmalta liellopu gaļa150 grīvēts siers150 mlsarkanvīns1 Knorr Fix Spaghetti Bolognese1 TKbaziliks1 ĒKtomātu pasta pēc garšasoregano500 glazanjas plāksnes eļļa cepšanai500 mlpiens

Sagatavošana

1

Sagriež sīpolus un ķiplokus mazos kubiņos un apcep karstā olīveļļā. Tiklīdz tie izcepušies, pievieno malto gaļu un cep, nepārtraukti maisot.

2

Kad gaļa ir izcepusies, to pārlej ar vīnu un karsē, līdz tas ir iztvaikojis.

3

Samaisa Knorr Fix ar 400 ml ūdens un ar šo maisījumu pārlej gaļu. Pievieno tomātu pastu un karsē, līdz gaļa mīksta un mērce ir bieza.

4

Pa šo laiku pagatavo balto (béchamel) mērci. Izkausē sviestu kastrolī un pieber miltus. Maisa, līdz milti ir samaisījušies ar sviestu. Tad pielej pienu un karsē, cītīgi maisot, lai izvairītos no kunkuļiem. Mērci silda līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno šķipsniņu sāls. Beigās karstai mērcei pievieno pusi rīvētā siera. Maisa, līdz siers ir izkusis.

5

Karstumizturīgā traukā ielej pāris kausiņus baltās mērces, kurām virsū kārto lazanjas plāksnes.

6

Lazanjas plāksnītes pārsmērē ar balto mērci. Uzlej gaļas mērces kārtiņu, tad liek nākošo makaronu un baltās mērces kārtiņu. Procesu atkārto, līdz gaļa izbeidzas. Pēdējo kārtu pārklāj ar makaroniem un pārlej ar atlikušo balto mērci. Beigās pārkaisa ar sieru un cep sakarsētā cepeškrāsni 180 grādu temperatūrā 30 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!