Foto: DELFI
Brango lomu var savārīt sātīgā zupā, kas gatavojama lielā čuguna katlā uz ugunskura. Recepti iesaka brīvdienu piestātnes "Pērsejas" saimniece Ita Lejiņa.
75Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 kgsvaigs Daugavas sams(aptuvenais svars)10 gab.diļļu kāti3 gab.lauru lapas5 gab.smaržīgie pipari5 gab.melnie pipari naža galskajēnas pipari3 gab.sīpoli10 gab.burkāni20 gab.kartupeļi pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Samu applaucē, notīra, izņem iekšas un žaunas. Iesien audumā, liek čuguna katlā un pārlej ar 20 litriem auksta ūdens.

2

Novieto katlu uz dzīvas uguns. Kad parādās putas – noputo.

3

Pievieno resnākos diļļu kātus, veselus sīpolus, melnos un smaržīgos piparus, sāli un vāra 20 minūtes.

4

Zivi un sīpolus izņem, buljonam pievieno sagrieztus burkānus un kartupeļus, vāra līdz dārzeņi gatavi.

5

Gatavo zivi attīra no asakām un pievieno virumam, piešauj Kajēnas piparus.

6

Ļauj visam karstumā savilkties 10 minūtes.

7

Pasniedzot pievieno sīki sagrieztas dilles.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!