Foto: DELFI
Bieži gadās, ka iegādātais ziedkāposts ilgi gaida savu kārtu, jo gluži vienkārši trūkst izdomas, ko gardu no tā pagatavot. Šī ir izcili vienkārša recepte ēdienam, kas kalpos kā sātīga piedeva pie zivs, gaļas.
20Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 ziedkāposts400 mlkokosriekstu piens pēc garšassāls pēc garšasdilles

Sagatavošana

1

Ziedkāpostu nomizo un sadala rozetēs, nogriežot cietākās kāta daļas.

2

Ziedkāposta rozetes liek vidēja lieluma katlā, aplej ar bundžu kokosriekstu piena, uzliek vāku un ļauj sutināties. Tas nekas, ja kokosriekstu piens, izņemot to no bundžas, ir ciets, jo jau pēc mirkļa tas izšķīdīs, pārtopot krēmīgā mērcē.

3

Ik pa brīdim ziedkāpostus apmaisa, lai šķidrums tiek visur. Uz nelielas liesmas sutina ziedkāpostus aptuveni 15 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un mērce nedaudz sabiezējusi.

4

Pievieno sāli, ja vēlas, vēl kādas garšvielas, pārber smalki sakapātas dilles un atstāj zem vāka uz dažām minūtēm.

Ideja: kokosriekstu pienu var aizstāt ar saldo krējumu (300 ml), bet košākam skatam ēdienam mirkli pirms gatavošanas beigām var pievienot arī spinātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!