Foto: PantherMedia/Scanpix
Cepeškrāsnī ceptas, gardas kotletes ar pārsteigumu - sīpolu un olu pildījumu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmaltā gaļa2 ĒKskābs krējums šķēlesbaltmaize50 gpiens1 gab.sīpols3 gab.olas asie pipari rīvmaize majonēze

Sagatavošana

1

Liek vārīties 2 olas. Maltai gaļai pievieno pienā iemērktu baltmaizi, krējumu, pieliek sāli, piparus, samaisa, veidojot parasto kotlešu masu.

2

Izveido apaļus plācenīšus.

3

Smalki sagriež sīpolus, apcep, sakapā cieti vārītas abas olas, visu samaisa. Ja ir vēlme, masai var pievienot arī majonēzi.

4

Sagatavoto masu liek uz gaļas plācenīšiem, aizlipina malas, veidojot gaļas bumbiņas.

5

Pildītās gaļas bumbiņas apviļā rīvmaizē, iemērc sakultā olā un vēlreiz apviļā rīvmaizē. Apcep kotletes karstā pannā, līdz rīvmaize iegūst zeltainu nokrāsu.

6

Gaļas bumbiņas kārto uz cepamās plāts un liek cepeškrāsnī. Cep, līdz gatavs.

Pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņu salātiem, var arī ar sēņu mērci.
Lai labi garšo!

Iesūtīja: Eduards

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!