Foto: Shutterstock
Dārzeņu sacepums ar fetas sieru un balzamiko.
30Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
10 gab.ķirštomāti1 gab.cukini1 gab.tomāts1 gab.sarkanais sīpols1 gab.ķiploks0.5 gab.dzeltenā paprika0.5 gab.sarkanā paprika0.5 glāzesaldais krējums fetas siers citronpipari sojas mērce balzamiko etiķis mandeļu skaidiņas3 gab.timiāna zariņi olīveļļa

Sagatavošana

1

Dārzeņus notīra, sagriež palielos gabalos: cukīni aptuveni 0,5 cm biezās šķēlītēs, tomātus un sīpolus 4 daiviņās. Dārzeņus liek ar olīveļļu ieziestā cepamā traukā.

2

Ķiploka galvu notīra, atstājot tikai pēdējo (cietāko) apvalku, pārgriež horizontāli un liek traukā pie dārzeņiem, pārlejot ar šļuciņu balzamiko mērces. Visam pārkaisa citronpiparus un liek 200*C apbrūnināties.

3

Pēc 15-20 minūtēm ņem laukā, pārlej ar saldo krējumu, kam piejaukta tējkarote sojas mērces un šauj atpakaļ krāsnī. Pēc 5 minūtēm pāri visam kārto fetaki siera gabaliņus un ķirštomātiņus (tos liek ar visiem kātiņiem, lai labāk izskatās), pārkaisa ar timiānu un šauj cepeškrāsnī trešoreiz - uz 5-7 minūtēm.

4

Beigās sacepumam pārkaisa uz pannas viegli apgrauzdētas mandeļu skaidiņas.

*ja cep grila režīmā (kad karstums nāk no augšpuses ), tad tas ir kraukšķīgāks.

Iesūtīja: mākonītis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!