Foto: DELFI
Ātrs un ļoti vienkāršs risinājums, kā garšīgi pabarot izsalkušo ģimeni vai lielāku bariņu ciemiņu, kas jau teju klauvē pie durvīm. Mūsu mājās šie salāti tiek dēvēti par meksikāņu salātiem, jo tādi produkti kā pupiņas, kukurūza, paprika, sīpoli, tomāti, ķiploki un gaļa, ir arī meksikāņu iecienītā čili jeb maltās gaļas sautējuma neatņemamas sastāvdaļas. Viņi savu gaļas sautējumu mēdz pasniegt ar rīsiem un skābu krējumu, bet mēs rīsus pievienojam salātiem, malto gaļu aizvietojam ar kūpinātu lauku vistiņu, skābumiņam piegriežam klāt ābolus, bet krējumu izmantojam salātu aizdaram, "saprecinot" ar majonēzi un pašmāju ķiplokiem. Kad viss gatavs, gardos salātiņus var ēst gan tāpat vien, gan likt uz salātlapas un baudīt kā tortiljas vai lavaša pildījumu.
20Minūtes
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 Ķīnas kāposts1 glāzerīsi2 kūpinātas vistas filejas4 tomāti4 gurķi4 āboli2 sīpoli1 paprika2 konservētas sarkanās pupiņas bundžā1 bundžiņa konservētas kukurūzas pēc garšaspētersīļa zaļumi MĒRCEI:1 paciņa majonēzes3 ķiploka daiviņas200 gskābs krējums1 ĒKmārrutki pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Rīsus novāra, atdzesē, liek lielā bļodā vai katlā.

2

Kamēr rīsi vārās, gatavo mērci. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi, liek bļodiņā. Pievieno pārējās mērces sastāvdaļas, visu samaisa.

3

Dārzeņus un vistu sagriež kubiņos. Pētersīļus sakapā. Pupiņām un kukurūzai nolej šķidrumu.

4

Dārzeņus, gaļu, kukurūzu un pupiņas pievieno rīsiem, visu pārlej ar mērci un samaisa.

5

Pārkaisa ar kapātiem zaļumiem.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!