Foto: DELFI
Rudenīgi koši un aci priecējoši salāti ar sarkanā kāposta, paprikas un burkānu piedevu. Aromātiskais bulgurs salātiem piešķir īpašu sātīgumu, tādēļ tos vari izmantot gan kā piedevu gaļas un zivju ēdieniem, gan kā vieglu pamatēdienu.
20Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 paprika ceturtdaļa sarkanā kāposta pētersīļu bunte1 burkāns1 citrona sula pēc garšassāls1 TKcukurs BULGURAM:1 glāzebulgurs4 ĒKolīveļļa3 ķiploka daiviņas1 kanēļa standziņa

Sagatavošana

1

Sarkano kāpostu sarīvē uz rupjās rīves. Papriku sagriež plānās strēmelītēs. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Pētersīļus sīki sakapā.

2

Eļļai pievieno viena citrona sulu, sāli, piparus un samaisa.

3

Gatavo bulguru. Tējkannā uzkarsē ūdeni. Bulguru ber katliņā, pievieno kanēļa standziņu, caur spiedi izspiestus ķiplokus un olīveļļu. Visu samaisa, pārlej ar ūdeni tā, lai bulgurs būtu pārklāts ar ūdeni aptuveni par divu pirkstu tiesu. Katliņam uzliek vāku, vāra 3-4 minūtes, tad nogriež liesmu un vēl 5-10 minūtes zem vāka ļauj bulguram uzbriest.

4

Ber bulguru bļodā, pievieno papriku, sarkanos kāpostus, burkānus, pētersīļus, pārlej ar mērci, samaisa un pasniedz kā piedevu dažādiem gaļas un zivju ēdieniem, vai arī kā vieglu pamatēdienu.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!