Foto: Shutterstock
Aromātiskā aknu un gaļas pastēte, pateicoties cepšanai krāsnī, iemantos īpaši kārdinošu garoziņu un patīkamu struktūru.
120Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gcūkas aknas500 gcūkgaļas maltā gaļa100 gspeķis2 burkāni2 sīpoli200 gsviests4 ķiploka daiviņas pēc garšasrozmarīns sāls pipari

Sagatavošana

1

Speķi sagriež mazos kubiņos un izčurkstina uz pannas taukus. Taukšķētos speķa kubiņus izņem.

2

Aknas iepriekš izmērcē pienā, sagriež šķēlēs, apsāla, un apcep pāris minūtes, līdz tās ir no ārpuses zeltainas, bet vēl nav gatavas. Aknas izņem no pannas.

3

Atlikušajos taukos apcep smalki sagrieztus sīpolus un burkānus, izņem arī tos.

4

Pannā 4-5 minūtes apcep malto gaļu, pievienojot tai sāli, piparus un sakapātas rozmarīna skujiņas.

5

Vēl siltu cūkgaļu ar apceptajiem dārzeņiem, nomizotām ķiploku daiviņām un aknām samaļ iespējami smalki (te vietā būtu virtuves kombains, ja nav, tad gaļmašīnā 2-3 reizes).

6

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

7

Kamēr vēl masa mazliet silta, pievieno mīkstu sviestu un apmaisa. Liek masu cepamajā veidnē un cep aptuveni 50 minūtes.

8

Izņem no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda, liekot uz grauzdētas maizes.

Iesūtīja: Eduards

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!