Foto: Shutterstock
Krāsnī cepta vistas fileja uz garšaugiem ar citronu un krēmsiera mērci.
35Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.vistas fileja1 TKcitronpipari1 gab.garšaugu buntīte2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKolīveļļa2 gab.citroni3 ĒKcukurs100 gbezpiedevu krēmsiers200 gsaldais krējums Santa Maria akmens sāls dzirnaviņās Santa Maria Tellicherry melnie pipari dzirnaviņās

Sagatavošana

1

Vistas filejas attīra, ierīvē ar olīveļļu un citronpipariem. Apcep sakarsētā, viegli ieeļļotā pannā no abām pusēm, līdz izveidojas brūna garoziņa.

2

Karstumizturīgā traukā liek rupji sagriezta viena citrona šķēles, rupji sagrieztus ķiplokus un garšaugus. Virsū uzliek apceptās vistas filejas un nogatavina cepeškrāsnī 190°C 9 minūtes.

3

Sausā pannā izkausē cukuru un karamelizē daiviņās sagrieztu otru citronu bez sēklām, līdz daivas ir tumši brūnas. Tad pievieno svaigo krēmsieru un saldo krējumu, piemaļ nedaudz sāli un piparus, karsē, līdz mērce sabiezē.

4

Pasniedz ar rīsiem vai pastu/ makaroniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!