Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkārša un sildoša maltīte reizēm, kad ir vēlēšanās apēst ko veģetāru. Krāsnī ceptie cukīni būs īpaši gardi un pikanti, pateicoties čili pārslām.
70Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcukīni1 sarkanais sīpols3 ĒKolīveļļa1 TKčili pārslas4 zariņi majorāns pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari200 gķirštomāti100 gkazas siers

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Sagatavo cepamtrauku.

2

Cukīni nogriež liekos galus un dārzeņus sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež astoņās daļās. Cukīni un sīpola gabalus liek cepamtraukā, pārlej ar eļļu un apmaisa.

3

Dārzeņus apkaisa ar čili pārslām, starp tiem saliek majorāna zariņus. Visam pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 40–50 minūtes, līdz cukīni mīksti, bet sīpoli karamelizējušies.

4

Kad dārzeņi gatavi, cepeštrauku izņem no krāsns. Starp dārzeņiem saliek ķirštomātus, lai tie apsiltu. Visam pārber kazas sieru. Cepamtrauku ievieto atpakaļ krāsnī uz vēl 5–10 minūtēm, lai izkustu siers.

5

Pasniedz, kamēr dārzeņi karsti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!