Foto: Shutterstock
Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
6 kartupeļi2 olu baltumi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari timiāns pasniegšanai

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot.

2

Notīra kartupeļus un sagriež slaidās daiviņās vai salmiņos. Olu baltumus lielā bļodā sakuļ mīkstās putās, pievieno sāli un piparus. Iemaisa sagrieztos kartupeļus.

3

Kartupeļus vienmērīgi, vienā kārtā izklāj uz cepamās plāts un cep gatavus, līdz tie zeltaini un kraukšķīgi, apmēram 45 min.

4

Pasniedzot apkaisa ar timiāna lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!