Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Krāsaini krāsnī cepti ziemas dārzeņi ar ingvera un rozmarīna aromātu būs skaists un garšīgs svētku galda akcents. Šī vienkārši pagatavojamā piedeva lieliski papildinās jebkuru cepeti.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kartupeļi3 burkāni3 bietes2 kāļi2 pastinaki3 ķiploka galviņas4 sarkanie sīpoli pēc garšassāls3 rozmarīna zariņi2.5 ĒKmedus1 ĒKrīvēta ingvera sakne4 ĒKeļļa1 citronu sula

Sagatavošana

1

Dārzeņus nomizo, sagriež aptuveni vienāda lieluma, bet ne pārāk sīkos gabalos. Ķiplokus nemizo, daiviņām tikai apgriež augšējos galiņus.

2

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

3

Gatavo marinādi. Liek visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņā un sakrata, līdz iegūta viendabīgas konsistences marināde.

4

Visus dārzeņus liek uz plāts, pārlej ar marinādi, apmaisa ar rokām, līdz marināde pārklāj katru šķēlīti un daiviņu.

5

Pārkaisa dārzeņus ar sāli, pa starpām liek rozmarīna zariņus. Liek cepties uz 25-30 minūtēm ventilatora režīmā.

Lai labi garšo!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!