Foto: Privātais arhīvs
Krāsnī ceptas ķirbja šķēles vislabāk garšos vēl karstas, bet lielās, saulainās ogas fani labprāt šo ēdienu baudīs arī aukstu.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.neliels riekstu ķirbis vai muskatķirbis pēc garšasolīveļļa5 gab.ķirštomāti pēc garšaszilais siers pēc garšasvalrieksti pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Ķirbim nogriež mizu un sagriež mīkstumu apmēram centimetru biezās šķēlēs. Padomu, kā veiklāk nomizot lielo ogu, atradīsi šajā rakstā.

2

Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru, kārto uz tā ķirbja šķēles.

3

Viegli apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un pipariem.

4

Cep sakarsētā krāsnī (200 grādos) apmēram 10 minūtes.

5

Izņem ārā pannu un uz ķirbja šķēlēm kārto sagrieztu sieru, uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un sadrupinātus valriekstus.

6

Cep vēl 10 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs

Recepti iesūtījusi: Dita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!