Foto: DELFI
Šī plova burvība slēpjas vienkāršībā, jo sastāvdaļas nav iepriekš jāapcep – visu kārtām saliec karstumizturīgā traukā un šauj krāsnī, lai jau pēc stundas varētu mieloties. Turklāt šajā gadījumā izvairīsies arī no liekas taukvielu pievienošanas un nevajadzīgām kalorijām.
90Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gmaltā gaļa2 burkāni3 sīpoli1 paprika1 ķiploka galviņa1 bundžiņa konservētu ananasu2 glāzesrīsi1 lauru lapa1 TKkoriandra sēklas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari pēc garšaskarijs pēc garšaspiparmētras pēc garšaspētersīļi

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sašķēlē. Papriku sagriež gabaliņos. Burkānus sarīvē. Rīsus noskalo vairākos ūdeņos, pārlej ar ūdeni un atstāj mirkt. Piparmētras un pētersīļus sakapā. Koriandra sēklas sagrūž piestā. Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

Foto: DELFI
2

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem.

3

Karstumizturīgā traukā kārtām liek pusi sīpolu, tad pusi burkānu.

Foto: DELFI
4

Tad liek malto gaļu, ko pārkaisa ar sāli, pipariem, pievieno lauru lapu.

Foto: DELFI
5

Seko paprikas kārta un atlikušie sīpoli, ko pārkaisa ar kariju.

Foto: DELFI
6

Liek traukā konservētus ananasus, pievienojot arī pusi sulas.

Foto: DELFI
7

Rīsiem nolej ūdeni, vienmērīgi pārklāj ar rīsiem trauka saturu. Pārber rīsus ar kaltētām piparmētrām, kariju, koriandra sēklām, sāli un pipariem. Rīsos iebaksta nemizotas ķiploka daiviņas.

Foto: DELFI
8

Visu pārklāj ar atlikušajiem burkāniem, pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai tas būtu vismaz divu pirkstu platumā virs rīsiem.

Foto: DELFI
9

Traukam uzliek vāku vai pārklāj to ar foliju, liek cepeškrāsnī uz 45 minūtēm. Tad izslēdz krāsni, bet aizvākoto trauku atstāj krāsnī vēl uz 30 minūtēm vai pat stundu.

Foto: DELFI
10

Izņem plovu no krāsns, pirms pasniegšanas pievieno kapātus pētersīļus, visu kārtīgi samaisa. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!