Foto: DELFI
Ja arī tu esi apņēmies beidzot dienu sākt ar brokastīm, jo, kā zināms, šī ir dienas svarīgākā ēdienreize, pagatavo šo musli, ko pēc tam gardi notiesāt ar pienu vai jogurtu.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 saujaspilngraudu auzu pārslas saujavalrieksti saujaIndijas rieksti saujalazdu rieksti3 ĒKķirbju sēklas2 ĒKčia sēklas2 ĒKmedus3 ĒKolīveļļa vai kokosriekstu eļļa saujažāvētas aprikozes saujažāvētas plūmes2 ĒKkokosriekstu pārslas

Sagatavošana

1

Bļodā ber auzu pārslas, sasmalcinātus riekstus, čia un ķirbju sēklas.

2

Pievieno medu, eļļu un ar pirkstiem vai koka karoti rūpīgi apmaisi. Visvieglāk to izdarīt ar pirkstiem, jo masa ir ķepīga, un svarīgi apviļāt visas sastāvdaļas. Tas nekas, ja kaut kas salīp lielākās drupačās.

3

Apviļāto masu izbārsta uz cepešpannas un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Ik pēc dažām minūtēm attaisa krāsni, apmaisa pannas saturu, lai nekas nepiedeg. Jāgrauzdē tik ilgi (aptuveni 20 minūtes), līdz pārslas nedaudz karamelizējušās un rieksti apbrūnējuši. Pannu izņem no krāsns un nedaudz padzesē.

4

Bļodā, kur pirms tam maisīji sastāvdaļas, ieber sasmalcinātus žāvētos augļus, kokosriekstu pārslas un piejauc apgrauzdēto masu. Visu samaisa un pilnībā atdzesē.

Padoms: Ja kādas no sastāvdaļām nav pa rokai, droši aizstāj ar citām. Var izmantot citus riekstus, žāvētos augļus, atdzesētam musli var pievienot šokolādes gabaliņus u.tml., galvenais apgrauzdēt sausās sastāvdaļas un tikai beigās iemaisīt kūstošās un neapgrauzdētās.

Foto: DELFI

Šādi pagatavotu musli var glabāt burkā, bundžā vai kādā citā slēgtā traukā, lai saglabātos kraukšķīgums. Pasniedz ar jogurtu, biezpienu, riekstu pienu vai jebko citu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!