Foto: Publicitātes foto
Kārdinoši zeltaini un ļoti kraukšķīgi kartupelīši garšos vēl labāk, ja tos iemērcēsi krēmīgā mērcē. Pievienojot majonēzei aromātisko karija pulveri, konservēta ananasa riņķīti un zaļos lociņus, iegūsi mērci eksotisku garšu cienītājiem, bet majonēze ar gurķa gabaliņiem, ķiplokiem un kapātām piparmētrām ar savu svaigo garšu atgādinās par pavasara tuvošanos.
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

14 nelieli kartupeļi eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKšķidrs medus5 ĒKābolu etiķis KARIJA MĒRCEI:150 ml"Hellmann's" majonēze1 TKkarija pulveris šķipsnasāls2 ĒKcitronu sula1 konservēta ananasa riņķītis pēc garšassīpolloki GURĶU MĒRCEI:150 ml"Hellmann's" majonēze50 gsvaigs gurķis2 ķiploka daiviņas5 piparmētras lapiņas šķipsnasāls2 ĒKcitronu sula

Sagatavošana

1

Kartupeļus rūpīgi noberž, liek katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra. Ja nepieciešams, lielākos pārgriež uz pusēm, lai visi kartupeļi ir aptuveni vienādā lielumā.

2

Kad ūdens sāk burbuļot, ļauj tiem vārīties 5 minūtes, tad nolej ūdeni, liek katliņu ar kartupeļiem uz plīts un uz ļoti mazas liesmas, ik pa laikam uzmanīgi sakratot, tvaicē aptuveni trīs minūtes, līdz tie ir pilnīgi sausi.

Foto: Publicitātes foto
3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

4

5

Kartupeļus ber uz plāts, pievieno eļļu, sāli, piparus un medu. Tad visu apmaisa un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

Foto: Publicitātes foto
6

Kartupeļus izņem no krāsns un, izmantojot kartupeļu stampiņu, šķīvīti, lēzenu krūzi vai jebkādu citu šim nolūkam piemērotu priekšmetu, uzmanīgi saplacina katru kartupeli.

Foto: Publicitātes foto
7

Pārkaisa kartupeļus ar jūras sāli, pārslaka ar eļļas-etiķa maisījumu, liek krāsnī vēl uz 30 minūtēm, līdz tie ieguvuši kraukšķīgu, zeltainu garoziņu.

8

Pa to laiku gatavo karija mērci. Ananasam pievieno citronu sulu, sāli, kariju un visu sablendē viendabīgā masā. Samaisa ar majonēzi, atdzesē, pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem lociņiem.

Foto: Publicitātes foto
9

Sagatavo arī gurķu mērci. Majonēzei pievieno sīki sakapātu svaigo gurķi, nolejot tam lieko sulu, kā arī nomizotu, caur spiedi izspiestu ķiploku un smalki sakapātas piparmētras. Visu samaisa un atdzesē ledusskapī.

10

Kartupeļus pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz ar mērcēm

Foto: Publicitātes foto

Padoms: šādi pagatavotus kartupelīšus vari papildināt arī ar mīklā fritētas mencas vai citas zivs gabaliņiem, iegūstot garšīgu interpretāciju par britu klasisko ielu uzkodu “fish and chips”.


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!