Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zināms, ka zivs ēdieniem ļoti labi piestāv skābas lietas, tas pats attiecas uz salikumu ar sulīgi skābeno tartara mērci. Šie kraukšķīgie zivs plācenīši ne tikai izskatās, bet arī garšo brīnumgardi, turklāt pašu gatavotā mērce ir kas vairāk, kā parasta mērce. Izcila recepte, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut zivis.
40Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gbaltās zivs fileja500 gsastampāti vārīti kartupeļi1 citrons2 ĒKsmalki sagriezti maurloki2 baltie sīpoli2 ĒKkviešu milti2 olas150 grīvmaize pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari rapšu vai saulespuķu eļļa fritēšanai TARTARA MĒRCEI:4 ĒKmajonēze1 TKDižonas sinepes1 TKmārrutki1 smalki sakapāts šalotes sīpols1 ĒKsmalki sagriezti kaperi2 nelieli, sīkos gabliņos sagriezti marinēti gurķi1 ĒKsakapāti pētersīļi citrona daiviņas pasniegšanai

Sagatavošana

1

Liek zivs filejas dziļā pannā, ielej tajā ūdeni un vāra vismaz 3-4 minūtes. Pēc tam palielina liesmu un vāra vēl 3-4 minūtes vai arī tik ilgi, līdz zivs ir gatava. Izņem zivi no pannas un kārtīgi nosusina to.

2

Vārīto zivi sasmalcina un liek to bļodā kopā ar sastampātajiem kartupeļiem, sarīvētu citrona miziņu, svaigi spiestu citronu sulu, maurlokiem un sīpollokiem. Pievieno arī sāli un piparus pēc garšas un kārtīgi samaisa visu viendabīgā masā. No masas saveļ plācenīšus un izkārto tos uz dēlīša vai šķīvja.

3

Vienā bļodiņā samaisa miltus ar sāli un pipariem, otrā ieber rīvmaizi, bet trešajā - sakuļ olas. Katru izveidoto plācenīti apviļā miltu maisījumā, tad sakultajā olā un visbeidzot rīvmaizē. Ja ir iespēja, ļauj plācenīšiem pēc apviļāšanas kādu mirkli ievilkties.

4

Lai pagatavotu tartara mērci, nepieciešams samaisīt kopā visas sastāvdaļas un pēc garšas pievienot arī sāli un piparus.
Mērci pasniedz ar citrona daiviņām, lai katrs pēc vēlēšanās to var papildināt ar papildu skābumu.

5

Dziļā pannā sakarsē eļļu un vienlaicīgi cep 2-3 zivs plācenīšus aptuveni 4-5 minūtes no katras puses, līdz tie kļuvuši kraukšķīgi un zeltaini brūni. Cepšanai ir jāizmanto diezgan daudz eļļas, lai tā noklātu plācenīti līdz vidusdaļai. Pēc tam var tos nosusināt uz papīra salvetes.

6

Kraukšķīgi ceptos zivs plācenīšus pasniedz ar tartara mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!