Foto: Shutterstock
Karameļu un šokolādes tarte ar iebiezināto pienu un kokosriekstu skaidiņām - ar vienu gabaliņu nebūs gana.
50Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gcepumi1 TKcepamais pulveris3 ĒKkakao80 gkokosriekstu skaidiņas100 gbrūnais cukurs150 gkausēts sviests KARAMEĻU PILDĪJUMS:1 bundža vārīts iebiezinātais piens ar cukuru30 gsviests2 ĒKcukura sīrups ŠOKOLĀDES GLAZŪRAI:125 gšokolāde60 gsviests ogas dekoram rieksti dekoram

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C vai 160°C ar konvekciju. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru kūku formu (~28 cm).

2

Bļodā samaisa sablendētus cepumus, cepamo pulveri, kokosriekstu skaidiņas, kakao un cukuru. Iemaisa sviestu. Maisījumu liek formā, piespiež. Cep 10-15 minūtes.

3

Kamēr cepas, mazā katliņā liek visas pildījuma sastāvdaļas un uz mazas uguns maisot karsē 10 - 15 minūtes. Kamēr karsts, pildījumu lej uz karstā, tikko izceptā pamata un cep vēl 10 minūtes. Ņem ārā un atdzesē.

4

Glazūrai katliņā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, pārlej pār atdzisušo kūku, atdzesē līdz galam.

5

Dekorē ar sasmalcinātiem riekstiem un ogām.

6

Tarte nav ļoti liela un bieza, bet tāpat sanāk visai daudz, jo garša tik bagātīga, ka var apēst tikai mazu gabaliņu. Protams, tas netraucē pēc pusstundas ēst vēl.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!