Krēmīga laima kūka ar iebiezināto pienu

Krēmīga laima kūka ar iebiezināto pienu
Foto: Privātais arhīvs
8 porcijas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Laima kūka ar krēmīgu un patīkami skābenu pildījumu ir ļoti vienkārši pagatavojama, jo lielāko daļu darba paveic blenderis un mikseris, un tik ļoti garšīga, ka mēli var norīt. Recepti iesūtīja Krista.

Gatavo pamatni. Cepumus smalki sadrupina (šeit palīgs būs blenderis), pievieno cukuru, pielej izkausētu sviestu. Masu kārtīgi samaisa, liek formā un kārtīgi nospiež pie formas dibena.

Liek iepriekš līdz 180°C sakarsētā krāsnī un cep aptuveni 10 minūtes, līdz pamatne ir viegli brūna.

Gatavo pildījumu. No laimiem izspiež sulu. Diviem laimiem uz smalkās rīves norīvē miziņu. Olu dzeltenumus puto, līdz iegūta viendabīga, bieza masa. Tad ievieno iebiezināto pienu un iemaisa to, pievieno laimu sulu, sarīvētās miziņas un turpina putot vēl kādu brīdi. Tad masu lej veidnē virs izceptās pamatnes un liek krāsnī uz aptuveni 12 minūtēm.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka