Foto: Shutterstock
Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.
25Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 glinguine pasta sāls pipari120 gsaldēti vai svaigi zaļie zirnīši480 mlsaldais krējums šķipsnasalvija120 gšķiņķis100 gsarīvēts cietais siers

Sagatavošana

1

"Linguine" pastu izvāra sālsūdenī. Aptuveni 2 minūtes pirms gatavošanas beigām, pievieno arī zaļos zirnīšus.

2

Paralēli nelielā mērces katliņā uzkarsē saldo krējumu, pievienojot tam salviju, tējkaroti sāls un piparus pēc garšas. Saldā krējuma mērci karsē, līdz tā sabiezē (3-5 minūtes).

3

Kad pasta izvārījusies, to nokāš un pievieno katliņā ar mērci. Tajā saber arī kubiņos sagrieztu šķiņķi un sarīvēto sieru. Visu kārtīgi samaisa.

4

Pasniedz, kamēr pasta vēl karsta. Tai virsū var uzkaisīt vēl cieto sieru un pievienot garšvielas, ja nepieciešams.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!