Foto: DELFI
Ziemai piestāv risoto, jo tas ar savu krēmīgumu un sātīgumu vienmēr pabaro pat izsalkušākos ēdājus, turklāt ēdiens pats par sevi ir tik pilnīgs, ka nemaz neprasās klāt vēl gaļa vai zivs. Risoto var gatavot dažādās variācijās, arī ar karamelizētām bietēm un zilo sieru maltīte ļaus kaut nedaudz sajust Vidusjūras ēdienu garšu.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.sīpols200 gArborio rīsi1 ldārzeņu buljons1 glāzebaltvīns sviests cepšanai100 gvārītas bietes100 gzilais siers3 ĒKBalzamiko etiķis pēc garšasgaršvielas (derēs Provansas garšaugu maisījums) pēc garšassāls1 ĒKkrēmsiers (vai saldais krējums)

Sagatavošana

1

Sarīvē bietes un liec tās cepties pannā, kas sakarsēta ar taukvielām. Pievieno balzamiko etiķi, cukuru un garšvielas. Ik pa brīdim apmaisi, lai bietes nedaudz karamelizējas. Atstāj malā.

2

Smalki sagriez sīpolu un apcep uz pannas, kur izkausēta ēdamkarote sviesta. Uz lēnas uguns cep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Tad pievieno rīsus un maisot gatavo, līdz tie kļuvuši nedaudz caurspīdīgi un jūtams rīsu aromāts.

3

Pannas saturam pārlej pāri baltvīnu, apmaisi un ļauj tam uzsūkties rīsos.

4

Kad šķidrums uzsūcies, pielej kausu buljona, apmaisi un ļauj tam uzsūkties rīsos. Turpini ik pa brīdim pieliet kausu buljona, apmaisīt un ļaut rīsiem nogatavoties tā, lai tie nav pilnīgi mīksti, bet vidū viegli kraukšķīgi. Svarīgi rīsus ik pēc brīža apmaisīt un uzmanīt, lai tie nepiedeg. Pievieno sāli pēc garšas.

5

Īsi pirms beigām pievieno risoto pusi no karamelizētajām bietēm, pusi saplucinātu zilo sieru un krēmsieru. Nogriez uguni, viegli iemaisi sastāvdaļas risoto un ļauj tam zem vāka dažas minūtes ievilkties.

6

Pasniedz pa virsu izkārtojot atlikušās bietes, sieru un svaigus zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!