Foto: Publicitātes foto
Kamēr dažviet sēņotāji nāk ārā no meža ar pilniem groziem baraviku, ne vienam vien nākas samierināties ar karstās vasaras sauso atlikumu – pāris saujām gaileņu. Lai defektu pārvērstu efektā, izmanto šo guvumu, lai pagatavotu krēmīgu gaileņu risoto.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 liels sīpols3 ķiploka daiviņas2 ĒKeļļa2 saujasgailenes25 gsviests200 garborio rīsi300 mlsauss baltvīns1 lbuljons (sēņu, dārzeņu vai vistas)70 mlsaldais krējums75 grīvēts cietais siers1 rozmarīna zariņš pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Sagatavošana

1

Gailenes sasmalcina. Var izmantot arī kaltētas sēnes – tad tās iepriekš aplej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 30 līdz 60 minūtēm uzbriest.

2

Katlā uzvāra buljonu un atstāj vārīties uz lēnas uguns. Pannā ielej eļļu, izkausē sviestu un apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno gailenes un cep vēl 2 līdz 3 minūtes.

3

Pievieno rīsus, smalki sakapātas rozmarīna lapiņas un apmaisot cep aptuveni vienu minūti, lai rīsi sajaucas ar sviestu. Pielej vīnu un maisot cep, līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis, bet palikusi burvīgā smarža.

4

Pielej pavārnīcu buljona un atkal maisa risoto, līdz rīsi uzsūkuši gandrīz visu šķidrumu. Atkārto šo procesu, līdz viss buljons izlietots (tas aizņems aptuveni 12 līdz 15 minūtes).

5

Pievieno saldo krējumu un 50 gramus rīvēta siera, sāli, piparus, visu samaisa un uzreiz pasniedz, rotātu ar atlikušo sieru un rozmarīnu.

Lai labi garšo!

Recepti piedāvā veikalu tīkls "Alk Outlet dzērieni&vīni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!