Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.

50Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
300 gsmilšu mīkla250 gsaldais krējums100 gbrūnais cukurs3 gab.olas dzeltenums10 gab.saules augļi (plūmes, nektarīni, aprikozes, persiki)

Sagatavošana

1

Uzsildi cepeškrāsni līdz 200C.

2

Plāni izrullētu mīklu ieklāj cepamajā formā un liec cepties uz 15 minūtēm

3

Tajā laikā uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru. Citā traukā sakul olas dzeltenumu un pārlej ar karstu saldo krējumu. Samaisi un lej izceptajā smilšu mīklas pamatnē.

4

Noskalo, attīri saules augļus un sagriez tos daiviņās, kārto virs krēma.

5

Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160C un liec cept pīrāgu. Cepšanas ilgums – vismaz 30 minūtes.

6

Aikāgaršo padoms: pasniedz ar ogu mērci vai svaigām piparmētrām. Šis pīrāgs labi garšo arī kopā ar skābo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!