Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja ir vēlme viesus pārsteigt ar interesantu uzkodu, kas pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām, tad šī būs īstā uzkoda. Kukurūzas putraimu putra jeb polenta būs lielisks pamats, uz kura izkārtot tomātus – rezultātā iegūsi ērti paņemamu gardumu.
105Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 30
600 mlpiens150 mlūdens2 ķiploka daiviņas175 gkukurūzas putraimi (polenta)125 grīvēts Parmezāna siers pēc garšassāls pēc garšaspipari baziliks30 ķirštomāti

Sagatavošana

1

Pagatavo kukurūzas putru jeb polentu: katliņā ielej pienu un ūdeni. Saspiež ķiploka daiviņas un pieber šķidrumam, ļauj tam sākt vārīties.

2

Pēc tam noņem uzvārīto pienu no plīts un ļauj ķiplokam 15 minūtes ievilkties.

3

Kad tas izdarīts, pienu uzsilda otrreiz un pieber kukurūzas putraimus. Putru vāra uz nelielas uguns 4-5 minūtes, regulāri maisot.

4

Gatavajai putrai pievieno pusi no sarīvētā siera, sāli un piparus un kārtīgi apmaisa. Pēc tam polentu izklāj vienmērīgā biezumā virs cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem grila režīmā.

6

Virs polentas izkārto bazilika lapiņas, ķirštomātu pusītes un apkaisa tās ar atlikušo sieru.

7

Cep apmēram 5 minūtes, līdz siers izkusis un tomāti burbuļo.

8

Gatavo uzkodu atdzesē dažas minūtes un pēc tam sagriež 30 garenos gabaliņos, lai uz katra būtu divas tomātu pusītes.

Pasniedz siltu vai aukstu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!