Foto: Shutterstock
Tradicionālais Lieldienu kuličs svētku galdam.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzepiens500 gmilti3 olas250 gsviests125 gcukurs25 graugs100 grozīnes sukādes citrona miziņa rieksti

Sagatavošana

1

Sagatavo rauga mīklu, bļodā sadrupinot raugu, pievienojot tam pusi no nepieciešamā sviesta (izkausētu), siltu pienu, vienu olu, nedaudz cukura un miltus. Mīklu samaisa, pamīca, līdz viendabīga un tad uzraudzē.

2

Atlikušo sviestu saputo ar daļu cukura un pievieno uzrūgušai mīklai. Olu dzeltenumus saputo ar pārējo cukuru. Olu baltumam pieliek nedaudz sāls, saputo stingrās putās.

3

Mīklai pieliek saputotos olu dzeltenumus, rozīnes, mandeles, citrona miziņu, sukādi, samīca. Pieliek olu baltumus. Ieziestā formā liek mīklu, uzraudzē, līdz tās apjoms dubultojies, un cep 180°–200°C aptuveni 30 minūtes vai ilgāk.

4

Gatavo kuliču pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar ūdens un pūdercukura masu.

Iesūtīja: Vineta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!