Foto: Privātais arhīvs

"Kad gribas sasildīties un kārtīgi paēst, šī zupa būs tieši laikā," raksta Krista Tumova, kura Tasty.lv "Zupu konkursam" iesūtījusi ko netradicionālāku – soļanku ar lasi. Receptes autore gan norāda, ka šī zupa ir kaut kas starp soļanku un zivju zupu. Tā garšos tiem, kuriem garšo zivis un pākšaugi, kā arī sātīgas un pikantas lietas.

16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lūdens500 gkūpināta laša mugura1 burkāns1 sīpols1 pētersīļa sakne200 gmarinēti gurķi400 gsviesta pupas400 gkonservēti tomāti savā sulā (sagriezti)75 gtomātu mērce eļļa cepšanai dilles krējums pipari sāls lauru lapas citrons

Sagatavošana

1

Laša gaļu atdala no asakas. Asaku liek katlā un pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno lauru lapas un piparus. Novāra buljonu.

2

Kamēr buljons vārās, nomizo sīpolu un sagriež salmiņos. Pannā ielej mazliet eļļas un apcep sīpolus, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno sarīvētu burkānu un pētersīļa sakni.

3

Visu kopā vēl nedaudz apcep, tad pievieno tomātu mērci un maisa, līdz veidojas viendabīga masa, tad noņem no uguns.

4

Kad buljons ir novārījies, asaku izņem ārā, buljonam pievieno sacepto sīpolu, burkānu, pētersīļu un tomātu mērces masu. Mazliet pavāra un tad pievieno iepriekš kubiņos sagrieztus gurķus. Ja ir gurķu sula, tad var pievienot arī to.

5

Pievieno pupiņas un konservētos tomātus. Pēc garšas pievieno garšvielas – sāli, piparus, lauru lapas, nedaudz citrona sulas. Pašās beigās pievieno laša gaļu.

6

Zupu salej šķīvjos. Dekorē ar krējumu un citrona šķēlītēm. Bagātīgi pārkaisa ar smalki sakapātām dillēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!