Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaisīgas un gardas plaucētās mīklas bumbiņas, kurās paslēpušies gardi kūpināta laša gabaliņi un dilles. Uzkodas pasniedz kopā ar kādu sinepju, diļļu, jogurta vai krējuma mērci.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
MĪKLAI:75 gmilti60 gsviests šķipsnasāls2 gab.olas150 gkūpināts lasis2 ĒKsvaigas dilles eļļa vārīšanai PASNIEGŠANAI: dilles sinepju un diļļu mērce

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu: miltus izsijā traukā.

2

Nelielā katliņā ielej 150ml ūdens un pievieno sāli un sviestu. Katliņu liek uz plīts un karsē uz zemas uguns, līdz sviests izkusis.

3

Pēc tam plīts liesmu palielina un ļauj tai viegli sākt vārīties. Šeit jādarbojas ātri – katliņu ņem nost no plīts un sviestam pieber klāt miltus. Ar koka karoti mīklu maisa, līdz tā labi saķepusi un savēlusies bumbā.

4

Katliņu liek atpakaļ uz plīts un karsē 30 sekundes līdz vienu minūti, lai milti uzkarstu. Katliņu ņem nost no plīts un ļauj mīklai atdzist aptuveni 10 minūtes. Lai mīkla ātrāk atdzistu, to pārliek aukstā bļodā.

5

Kad mīkla atdzisusi, tai pa vienai pievieno olas, ar rokas mikseri mīklu kārtīgi sakuļot, lai veidotos spīdīga mīkla.

6

Pēc tam mīklai pievieno gabaliņos sagrieztu lasi un dilles, kā arī sāli un piparus.

7

Katliņā uzvāra eļļu, lai tā būtu aptuveni 180-190 grādus karsta. To var pārbaudīt, eļļā iemērcot koka karoti – ja ap to veidojas burbulīši, eļļa ir pietiekami karsta.

8

Ar tējkaroti veido mīklas bumbiņas, kuras pēc tam iemērc karstajā eļļā. Šādi bumbiņas vāra vairākās porcijās, līdz mīkla beigusies.

9

Vārot plaucētās mīklas uzkodas, kad tās kļuvušas zeltainas, apgriež ar karoti otrādi, lai vienmērīgi pagatavotos (3-5 minūtes).

10

Plaucētās mīklas uzkodas ņem laukā no eļļas ar karoti ar caurumiem, liek uz papīra dvieļiem, un nosusina no eļļas.

Mīklas bumbiņas pasniedz vēl siltas, izgarnējot ar dillēm un pasniedzot ar sinepju un diļļu mērci, jogurta mērci vai kādu citu uzkodu mērci.

Lai labi garšo!

Padoms: plaucētās mīklas bumbiņas, ja jāpasniedz vēlāk, pirms pasniegšanas uzsilda cepeškrāsnī. Sasaldētas tās var glabāt pa rokai reizēm, kad ierodas ciemiņi, pirms ēšanas atkal uzsildot cepeškrāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!