Foto: Shutterstock
Interesanti un gardi veģetārie plācenīši no kuskusa un cukīni – gan ēšanai ar salātiem pusdienās, gan uzkodu reizēm.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
180 gkuskuss200 mlverdošs ūdens vai buljons1 ola3 ĒKbezpiedevu jogurts1 cukīni1 saujapētersīļi eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Kuskusu saber bļodā un pārlej ar ūdeni vai buljonu. Bļodai uzliek vāciņu vai šķīvi un ļauj kuskusam uzbriest.

2

Tikmēr sakuļ trauciņā olu. Cukīni sarīvē, bet pētersīļus smalki jo smalki sakapā.

3

Kad kuskuss uzbriedis, tam pievieno cukīni, pētersīļus, olu un jogurtu. Visu kārtīgi samaisa, lai veidotos viendabīga masa.

4

No kuskusa un cukīni masas veido nelielus plācenīšus.

5

Apcep labi uzkarsētā pannā, līdz tie zeltaini no katras puses.

6

Pasniedz ar skābo krējumu vai kādu vieglu jogurta mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!