Foto: Shutterstock
Neticami gaisīgais, smaržīgais un garšīgais suflē ir brīnišķīgs deserts īpašā vakarā. Lai arī suflē ir jāpasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns, to var sagatavot vismaz 3 stundas pirms cepšanas līdz solim, kad mīklai tiek piejaukti olu baltumi. Kad tuvojas brīdis galdā celt suflē, sakarsē krāsni, sakuļ olbaltumus, pabeidz sajaukt mīklu un cep desertu gatavu.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
25 gsviests (papildu sviests formiņu iesmērēšanai)2 ĒKcukurs140 glāceņu ievārījums2 ĒKmilti240 mlpiens2 olu dzeltenumi3 olu baltumi1 ĒKlāceņu liķieris pūdercukurs (suflē apkaisīšanai)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 250ºC (ar ventilatoru uz 200ºC). Sagatavo suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar mīkstu sviestu. Pēc tam formiņas izkaisa ar pusi no dotā cukura daudzuma. Cukurotās maliņas palīdzēs suflē cepšanās brīdī rāpties uz augšu.

2

Katras formiņas apakšā ieliek vienu tējkaroti ar lāceņu ievārījumu. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot karsē 30 sekundes. Miltu putriņai lēnām pievieno pienu, turpinot nepārtraukti maisīt, veidojoties gludai piena mērcei. Pienu uzvāra un mirkli karsē, līdz mērce sabiezē.

3

Noņem katliņu no uguns, ļauj nedaudz atdzist, tikmēr bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus. Kad mērce nedaudz atdzisusi, tai pievieno olu dzeltenumus, atlikušo lāceņu ievārījumu un lāceņu liķieri (bez tā var arī iztikt). Visu izmaisa un noliek malā. Šādi sagatavotu mīklu var uzglabāt līdz 3 stundām.

4

Sakuļ olbaltumus stingrās putās, pievieno atlikušo cukuru, vēlreiz sakuļ. Tad baltumus iejauc mīklā. Sadala mīklu pa formiņām un liek karstā cepeškrāsnī. Cep 10 - 12 minūtes, līdz suflē uzpūties, bet joprojām ir drebelīgs. Apkaisa ar pūdercukuru un nekavējoties pasniedz, pirms suflē ir sācis saplakt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!