Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Bagātīgais laša un tīģergarneļu sacepums ar mīklas virsiņu jeb zivju pīrāgs. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas ar vārītiem vai tvaicētiem dārzeņiem.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
450 mlpiens500 glaša fileja250 gtīģergarneles200 gkonservēta kukurūza50 gsviests50 gmilti150 mlbaltvīns150 gšampinjoni pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKsakapātas dilles500 gkārtainā mīkla1 sakulta ola

Sagatavošana

1

Laikus sagatavo palielu apaļo cepamtrauku.

2

Pienu ielej mērces katliņā. Pievieno kubiņos sagrieztu lasi un iztīrītas tīģergarneles. Pienam ar jūras veltēm ļauj sākt vārīties, tad katliņam uzliek vāku, noņem to no plīts un notur piecas minūtes. Pēc tam nokāš pienu.

3

Laša un garneļu gabaliņus izkārto cepamtrauka pamatnē kopā ar kukurūzu.

4

Pannā izkausē sviestu un saber tajā miltus. Maisot miltus apbrūnina apmēram 1–2 minūtes. Tad pakāpeniski pielej nokāsto pienu, lai veidotos vienmērīga mērce. Pielej arī baltvīnu, kā arī pieber sagrieztus šampinjonus – visu sutina 2–3 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus mērcei, iemaisa dilles.

5

Gatavo mērci pārlej cepamtrauka saturam un ļauj nedaudz atdzist.

6

Kārtainās mīklas sloksnei apgriež malas, lai tā uzgultu ideāli cepamtraukam. Mīklu uzliek pildījumam un ar atgriezumiem aizlipina maliņas, lai mīklas cepurīte turētos virsū. Mīklā ar nazi iegriež divus caurumus, lai cepšanas laikā iztvaikotu šķidrums.

7

Sacepumu jeb pīrāgu apsmērē ar sakultu olu, liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 220°C. Cep 30–40 minūtes, līdz virsa zeltaina, bet pildījums burbuļo.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!