Foto: DELFI
Kad ļoti sagribas picas, bet uz veikalu braukt ir par vēlu, tad, izrevidējot krājumus, tiek uztapinātas gardum gardas picas latviešu labākajās tradīcijās, izmantojot nule kā no laukiem atvestos labumus - kaimiņa kūpināto cauraudzīti, kaimiņienes sieto sieru un tomātu–piparu lečo no omes pagraba krājumiem. Kraukšķītim - ledusskapī atrasts kabacis, garšiņai-sīpolu ripiņas. Baziliku aizstājam ar dārzā augošajiem meža ķiplokiem. Rezultāts ir latvisks un tiešām garšīgs.
60Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
MĪKLAI:2 glāzesmilti6 ĒKklijas1 ĒKcukurs1 šķipsnasāls2 ĒKeļļa1 ĒKsausais raugs silts ūdens pēc nepieciešamības PILDĪJUMAM:200 mllečo1 ĒKpaprikas pasta200 glauku siers120 gkūpināts speķis0.5 cukīni saujalakši1 sīpols1 TKoregano1 ķiploks2 ĒKeļļa

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Raugam pievieno cukuru, nedaudz silta ūdens, izmaisa un ļauj uzrūgt aptuveni 10 minūtes.

2

Bļodā iesijā miltus, pievieno klijas, sāli un samaisa. Pievieno bļodas saturam eļļu, raugu un glāzi silta ūdens. Sāk mīcīt mīklu, pamazām vēl pievienojot silto ūdeni. Ūdens daudzums būs atkarīgs no miltu un kliju uzsūktspējas. Mīklai jābūt tādai, lai tā nebūtu pārāk cieta, bet "atlektu" no rokām. Kad mīkla gatava, to viegli apviļā miltainās rokās, liek atpakaļ bļodā, pārklāj ar drāniņu un ļauj uzrūgt aptuveni 30-40 minūtes.

3

Pa to laiku lečo pievieno paprikas pastu, oregano un sablendē viendabīgā masā. Sieru sarīvē uz rupjās rīves, speķi un cukīni sagriež plānās šķēlītēs. Sīpolu nomizo un sagriež ļoti plānās ripiņās. Ķiploku nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi un samaisa ar eļļu. Lakšus sasmalcina.

4

Uzkarsē krāsni picas režīmā līdz 275 grādiem vai uz maksimālo temperatūru, kāda ir tavai krāsnij.

5

Mīklu sadala divās daļās un viegli izrullē vai ar rokām piešķir tai vēlamo formu ( man no šī mīklas daudzuma iznāca 2 picas, kas aizņēma visu cepeškrāsns lielo plāti).

6

Uz picām devīgi uzziež lečo mērci, tad liek speķi, sīpola un cukīni ripiņas. Pārkaisa picas ar sieru, maliņas pārziež ar ķiploku eļļu, pārējo eļļas–ķiploku maisījuma atlikumu liek uz picām.

7

Liek krāsnī cepties uz aptuveni 5 minūtēm (ja krāsns ir mazāk jaudīga, tad cepšanas laiks būs ilgāks, pat 12–15 minūtes). Kad maliņas ir zeltainas, picas ir gatavas. Ņem vērā, ka lauku siers nav īpaši kūstošs – ja gaidīsi, līdz tas izkusīs, picas piedegs un būs nebaudāmas.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!