Sastāvdaļas
Sagatavošana
Baklažānu sagriež nelielos kubiņos, pārkaisa ar sāli un novieto uz papīra dvieļa uz pusstundu. Pēc tam noskalo un nosusina.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem.
Papriku un sīpolus sagriež nelielos kubiņos, ķiploku sīki sasmalcina.
Cepamplāti pārziež ar olīveļļu un ber uz tās baklažānus, papriku un sīpolus. Pārlej atlikušo olīveļļu, samaisa un liek cepeškrāsnī. Cep 20-30 minūtes, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.
Lielā katlā liek tomātus, noskalotas lēcas un kumīnu, kas iepriekš piestā nedaudz saspiests.
Pievieno buljonu un uzkarsē uz vidēji karstas liesmas.
Kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu, uzliek katlam vāku un vāra 20-30 minūtes, līdz lēcas gatavas.
Pievieno ceptos dārzeņus, sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa un lej bļodiņās.
Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.