Foto: Publicitātes foto
Aromātiski apcepti dārzeņi, biezas lēcas ar kumīnu un svaigu koriandru jeb kinzu - spilgts produktu trio, kas apvienojies vienā katliņā, lai kļūtu par gardu pusdienu maltīti. Pikantais kumīns zupai piešķir noslēpumaini austrumniecisku garšu. Šī ir zupa gardēžiem!
75Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 baklažāns1 sarkanā paprika1 zaļā paprika1 sīpols4 ķiploka daiviņas2 ĒKolīveļļa450 gtomāti savā sulā200 gsarkanās lēcas1 TKkumīns1 ldārzeņu buljons pēc garšassāls, pipari kinza vai pētersīļi rotāšanai

Sagatavošana

1

Baklažānu sagriež nelielos kubiņos, pārkaisa ar sāli un novieto uz papīra dvieļa uz pusstundu. Pēc tam noskalo un nosusina.

2

Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem.

3

Papriku un sīpolus sagriež nelielos kubiņos, ķiploku sīki sasmalcina.

4

Cepamplāti pārziež ar olīveļļu un ber uz tās baklažānus, papriku un sīpolus. Pārlej atlikušo olīveļļu, samaisa un liek cepeškrāsnī. Cep 20-30 minūtes, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.

5

Lielā katlā liek tomātus, noskalotas lēcas un kumīnu, kas iepriekš piestā nedaudz saspiests.

6

Pievieno buljonu un uzkarsē uz vidēji karstas liesmas.

7

Kad virums sāk burbuļot, samazina liesmu, uzliek katlam vāku un vāra 20-30 minūtes, līdz lēcas gatavas.

8

Pievieno ceptos dārzeņus, sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa un lej bļodiņās.

9

Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!