Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgs liellopa gaļas sautējums ar dārzeņiem un sildošu porciju sarkanvīna. Gaļa būs izcili mīksta, jo sautējums gatavots nevis vienkārši uz plīts, bet gan cepeškrāsnī.
240Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 mleļļa2 sīpoli2 burkāni2 selerijas kāti1 kgliellopa gaļa, sagriezta kubiņos60 mlmilti4 timiāna zariņi4 oregano zariņi250 mlsarkanvīns250 mlliellopa gaļas buljons350 gtomāti sakapāti pētersīļi

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē laikus līdz 150°C.

2

Sīpolus sakapā, ripiņās sagriež burkānus, sasmalcina selerijas un tomātus. Visu (izņemot tomātus) liek katliņā, kuru drīkst likt arī cepeškrāsnī.

3

Katliņu ar dārzeņiem liek uz plīts, pievieno eļļu un dārzeņus apcep apmēram 5 minūtes. Pēc tam dārzeņus pārliek kādā traukā.

4

Liellopa gaļas gabaliņus apviļā miltos. Gaļu saber tajā pašā katlā, kur cepa dārzeņus, un apcep, līdz gabaliņi apbrūnējuši. Ja nepieciešams, pievieno papildu eļļu.

5

Pēc tam katlā gaļai pievieno apceptos dārzeņus, tomātus, timiānu un oregano, pārlej ar vīnu un buljonu. Visu apmaisa. Sautējumu sāk gatavot uz plīts, lielas uguns, karsējot dažas minūtes.

6

Kad tas izdarīts, katlu ar sautējumu ievieto cepeškrāsnī un gatavo 3 stundas – kad pagājusi puse no laika, sautējumu apmaisa.

7

Gatavo sautējumu papildina ar svaigiem pētersīļiem. Pēc garšas var pievienot sāli un piparus. Pasniedz ar kartupeļiem, rīsiem vai kādu citu piedevu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!